-

УКР | РУС

-

Вентиляція в ресторані

узор2 -

Зміст статті:

-

Ціна на монтаж

Вентиляції в ресторані

Якість нашого життя безпосередньо залежить від місць, де ми їмо і спілкуємося. Якісна вентиляція в ресторані створює всі умови для відчуття комфорту і подяки відвідувачів. Бажання залишитися довше, прийти з дітьми або запросити друзів ... Влаштувати свято ...

Нормативними документами для проектування системи вентиляції в ресторанах, кафе, кальян барах, піцерії та інших закладів громадського харчування, є:

Щоб підтримувати задану комфортну температуру в літній період року, згідно технічного завдання, повинні бути обладнані системи кондиціонування. Найвищий рівень комфорту дають канальні типи. При правильному монтажі, вони дуже плавно охолоджують зал, не створюючи дискомфорту від крижаних струменів. Єдина умова це, допускається рециркуляція в межах одного приміщення.

Розрахунок повітрообміну в ресторанах і кафе

Кратність повітрообміну і температуру в зимовий період, для кафе і ресторанів, потрібно приймати по наступній таблиці:

Приміщення Температура, °C Кратність
припливу
Кратність
витяжки
Гостьовий зал 18 За розрахунком
Хол, вестибюль 18 2 -
Артистична 18 1 1
Банкетний, бар, буфет 20 3 3
Туалет, зали куріння 18 - 10
Відділ кулінарії 18 2 2
Гарячий цех 5 По расчету
Мийна 20 4 6
Службові, адміністративні 20 1 1
Гардероб персоналу 20 5 -
Душові 25 - 5

Калькулятор розрахунку припливу для гостьового залу за кількістю людей:

При розрахунку на кількість гостей, враховується виділення тепла від кожної людини (116 Вт), виділення вуглекислого газу CO2, рівень забруднення середовища від будівельних матеріалів і питому розрахункову площу, виходячи з щільності 1,5 м2 / чол. Якщо планується кальян бар або зал для курців, в розрахунок необхідно додати додатковий коефіцієнт (або перерахунок, на кожного кращого по 85-120 м3/год).

Відвідувачів: чел.
Умови
мікроклімату
Витрата повітря для розведення
шкідливих речовин в повітрі, м3/год
Низьке
забруднення
Середнє
забруднення
Висока
забруднення
Супер
оптимальні
Оптимальні
Допустимі

Калькулятор розрахунку припливу для відвідувачів по площі залу:

При методі калькуляції на площу, також враховуються всі виділення від будівельних матеріалів, якісна подача кисню на кожну людину і умови мікроклімату, виходячи з щільності 1,5 м2/чел.

Площа: м2
Умови
мікроклімату
Витрата повітря для розведення
шкідливих речовин в повітрі, м3/час
НизькеСередняВисока
Супер
оптимальні
Оптимальні
Допустимі

Норми проектування системи вентиляції в кафе і ресторанах

Норми проектування в ресторані

Заклади громадського харчування мають свою специфіку. Це пов'язано з високою щільністю відвідувачів і виробництвом їжі в гарячих цехах. Господарі закладів, вкладаю великі грошові інвестиції, бажаючи швидкої окупності, максимально щільно завантажують зали клієнтами. Правильно організована система вентиляції буде працювати ефективно і довговічне. Перед початком монтажу, рекомендуємо вивчити деякі норми проектування, прописані в ДБН В.2.2-25: 2009

Розміщення обладнання системи вентиляції в кафе і ресторанах:

Схема в ресторані або кафе

Кожен ресторан або кафе, має свої особливості щодо організації повітрообміну. Це пов'язано з різним ступенем завантаженості, особливості приготування їжі і плануванням будівлі. Перед подачею попереднього комерційної пропозиції, слід з'ясувати вихідні дані по планованому завантаженості площ ресторану, електричної потужності і місце забору і викиду відпрацьованого.

Устаткування повинна розміщуватись з урахуванням захисту від шуму вентиляторів і можливості обслуговування та ремонту. Ідеально, коли це окрема кімната, але частіше це між стельове простір.

Вентилятор з відкидним колесом крильчатки, для легкої чистки від нальоту жиру. Парасольки з нержавійки з лабіринтовими жировими уловлювачами.

Для економії енергоресурсів на підігрів припливного повітря в холодний період року, є кілька поширених методів. Перший метод, це рециркуляція припливного повітря, яка допускається тільки в межах одного простору. І другий метод, це рекуперація тепла за допомогою вбудованого в систему вентиляції рекуператора. Обидва методи ефективні, але можуть застосовуватися з дотриманням інших норм і правил організації вентиляції.

Ціна на монтаж

Вартість реалізації вентиляції в ресторані або кафе, залежить купи деталей. Щоб підготувати попередню вартість кошторису на обладнання та послуги, можна почати з з'ясування таких питань:

Для прикладу, для ресторану або кафе площею в 150 м2, можна встановити складальну вентиляцію з рекуперацією тепла, обігрівом і очищенням кишеньковим фільтром, припливного потоку в холодний період, продуктивністю 3000 m 3/ч. Розрахункова завантаження закладу: 80 посадочних місць, з них 15 кращих кальян. Ось орієнтовний кошторис на обладнання та монтаж:

Устаткування, монтаж. Ціна (грн.)
1 Різка отворів для прокладки повітроводів. 5000
2 Повітропроводи і фасонні вироби з оцинковки. 50000
3 Зворотні клапана. 2000
4 Утеплення термоізоляції на повітроводи, фасонні вироби. 5000
5 Вентилятор прямокутний ILT/4-285 600x350. 2шт 50000
6 Гнучкі вставки 4шт. 2000
7 Шумові глушники 600x350 2шт. 4000
8 Кишеньковий фільтр 4000
9 Трифазний електрично калорифер 25,0 кВт. 8000
10 Зовнішні решітки 2000
11 Повітророзподільники. 10000
12 Комплект кріплень і витратних матеріалів (алюмінієва стрічка, саморізи, шпильки, гайки, анкера). 5000
13 комплект автоматики. 30000
14 Транспортні витрати. 3000
15 Монтажні роботи. 30000
16 Рекуператор пластинчастий 600х350. 10000

Разом: 222000 гривень.

Телефонуйте за номером: 050-44-33-502, ми обговоримо всі питання, що цікавлять ваші питання, підготуємо попереднє технічне завдання для вартості кошторису. Обов'язково про все домовимося !!!

|
-

Замовити послугу:

-- узор
facebook youtube Messenger viber telegram
-
- - -