-

УКР | РУС

-

Запеклі приміщення

узор2

Зміст статті:

-

Спека - важке випробування для організму, при якому природна система терморегуляції людини, вимотує максимум ресурсів в серцево-судинній системі, печінці і найголовніше виснажує нервову систему. При температурі + 35 °C, сил немає ні то що на фізичну роботу, важко ходити і просто думати ... І як тільки у людини закінчуються ресурси на підтримку нормально роботи теплообміну в організмі, відбувається тепловий удар. У легкій формі, він виражається легким ознобом і якщо не зупиниться, то людина втрачає свідомість.

Норми температури в приміщеннях

Як уникнути наслідки спеки

Для житлових і виробничих приміщень, температура комфортного перебування влітку на рівні 23- 25 °C, але не вище 28°C. Рухливість повітря вентиляції на рівні від 0,1 м/с до 0,4 м/с, в залежності від важкості праці, відносна вологість на рівні 40-60%.

Санітарні норми мікроклімату ДСН 3.3.6.042-99, враховують різні типи і складності робіт, в яких допускаються відхилення комфорту клімату. Максимальний комфорт вимагають для роботи з високим нервово-емоційним напруженням, де на робочих лежить висока відповідальність за кожне прийняте рішення. А також існують робочі місця, де оптимальний мікроклімат неможливо організувати через те, що ресурси витрачені на створення температурних умов, виведуть на "ні" економічну рентабельність виробництва.

Для кожного робочого місця, існують різні методи нормалізації мікроклімату. Одним з найголовніших методів нормалізації, є правильно організована вентиляція. У кухнях ресторанів та інших закладів громадського харчування, повинна бути правильно організована витяжна система від вручений поверхні для видалення запахів і теплових виділень від плити. Кухня - як раз те робоче місце, де створити оптимальні робочі умови дуже важко. Потужні кондиціонери можуть вивести з ладу всіх працівників з-за різкого перепаду температур і привести до простудних захворювань.

Оптимальні умови температури, відносної вологості та швидкості руху повітря на робочих місцях:

Складність роботи Темп.,°C Волог,% Подв. воздуха,м/с
Легка 1а (сидяча робота, без фізичного навантаження) 23-25 40-60 0,1
Легка 1б (невелике фізичне напруження, ходіння) 22-24 40-60 0,2
Середня 1а (переміщення дрібних предметів до 1кг) 21-23 40-60 0,3
Середня 2б (переміщення вантажів до 10кг) 20-22 40-60 0,3
Важка 3 (переміщення вантажів понад 10кг) 18-20 40-60 0,4

Робота в жаркому приміщенні

Робота в жаркому приміщенні

У жаркий період часу, через високу температуру повітря, працездатність людини значно знижується. Так як ефективність компаній, в основному залежить від активності працівників на ній, необхідно знижувати температуру на робочих місцях до допустимої.

Стандартні методи зниження температури:

1. Кондиціонування без вентиляції - допоможе у всіх житлових, офісних і торгових приміщеннях з невеликою кількістю відвідувачів, де виділення забруднюючих речовин знаходиться на низькому рівні. Обмін повітря передбачається періодичним провітрюванням і надходженням з повітря з дверей,.

2. Кондиціонування та вентиляція - застосовують в житлових приміщеннях класу "Люкс", в торгово-офісних і виробничих приміщеннях, де умови для кондиціонування технічно доступні. Кондиціонери вибираються з достатнім запасом потужності, щоб покрити теплові притоки з вулиці, а також компенсувати систему вентиляції, яка буде викидати частина холоду на вулицю.

3. Вентиляція без кондиціонування - застосовують у виробничих приміщення, де виділення шкідливих речовин на високому рівні. Коли вентиляція працює з кратністю вище 12. Кондиціювання всього приміщення, є економічно необгрунтованим. Для приведення мікроклімату робочого місця в допустимі рівень, застосовують припливну вентиляцію в робочі місця з температурою повітря близько 22-24 °C. Такими приміщеннями можна назвати кухні ресторанів, де витяжки забезпечують 12-20 кратний повітрообмін і будь-які кондиціонери там будуть недостатньо ефективні.

4. Зволоження повітря - застосовують у виробничих приміщеннях, де кондиціонування економічно не рентабельно. У систему вентиляції інтегрується зрошувальна камера з форсунками для розпилювання холодної води і подається разом з припливним повітрям. Пар холодної води миттєво поглинає надлишки тепла і температура мікроклімату виходить на допустимий рівень.

-

Замовити послугу:

-- узор
facebook youtube Messenger viber telegram
-
- - -